Villa for sale, 601m2, 4574m2 of land

Předměřice nad Labem

Nabízíme unikátní nemovitost – nadčasově kompletně zrekonstruovanou Vilu původně ze 40. let. Vila nese výrazné prvky Art Deco i moderními rysy na danou dobu nevídané. Autorem je uznávaný arch. Vojtěch Krch, jehož díla najdeme v Praze a celých Čechách i na Slovensku. Při odborné rekonstrukci byl respektován původní ráz, rozšířeny některé okenní otvory a mírně upravena dispozice, aby splňovala atributy moderního životního stylu. Vilu obklopuje zahrada v parkovém stylu o rozloze 2.929 m2 s nově založeným arboretem. Celková užitná plocha je 601 m2, z toho podlahová činí 473 m2. Rozloha celého pozemku čítá 4.574 m2. Dostupnost do centra Hradce Králové do deseti minut, na okraji Prahy anebo v Krkonoších či Orlických horách budete do hodinky.

Dispozice Vily: 7+1 se samostatným bytem a fitness v 1. PP. Výšky stropů se pohybují od 2,8 m do 3 m. V 1. NP se nachází obývací pokoj, ložnice s původním štukovým stropem, koupelnou a šatnou, dále jídelna, kuchyně se spíží, vstupní hala a zádveří se šatnou, prádelna a samostatné WC; ve 2. NP jsou tři ložnice – jedna se šatnou a balkonem; dále malý pokoj, samostatná koupelna, WC a vysoká půda; v 1.PP je pak byt/kancelář s vlastním vchodem, zázemím a archivem (44 m2), fitness (37,17 m2 ), sklepy 43,61 m2, dílna a garáž s WC. Před vilou je žulou dlážděné nádvoří a samostatná nová dvougaráž, další parkovací stání je pak na nádvoří anebo před vjezdovou bránou na el. pohon.

Kompletní rekonstrukce domu i zahrady probíhala od r. 2011 a trvala několik let. Byla vyměněna střecha, všechny rozvody i systém vytápění. Zrekonstruovány a nově zaizolovány byly stropy. Obnovena je částečně zatravněná terasa propojující vilu se zahradou. Umělecky zrestaurovány byly všechny původní interiérové dřevěné prvky – masivní vchodové dveře, dubové schodiště, dubové interiérové dveře s původním kováním, obložky i parketové podlahy. Jsou zde nová dřevěná Eurookna s izolačním dvojsklem, bezpečnostní fólií a replikami dobových kliček. Zvětšení některých okenních otvorů, za věrného dodržení původní proporcionality oken, prospělo krásnému prosvětlení Vily.

Vytápění zajišťuje plynová kotelna s venkovním čidlem a zásobníkem na teplou vodu (150l). V celém domě jsou nové litinové radiátory, v koupelnách a kuchyni jsou doplněny vytápěním podlahovým. Instalován je centrální vysavač. Dům má studnu s čerpadlem Darling pro užitkovou vodu rozvedenou po zahradě a napojenou na dům pro případné užití. Je zde ČOV a dům je zabezpečen s možností napojení na PCO.

Zahrada byla nově založena ve stylu architektury parkových zahrad s množstvím původních i zdomácnělých druhů stromů a rostlin. V úrodné části jsou ovocné stromy (třešně, višeň, ořešák, švestky a broskvoň) a skleník s kapkovou závlahou. Použity jsou pískovcové a žulové kameny a zahradou prochází mlatová cesta. V zákoutí jsou pak sluneční lázně.

Vila stojí na okraji obce a z ulice působí nenápadně, zahrada jí skýtá velké soukromí. Dopravní dostupnost je hladká – do Hradce Králové 10 min..
Offer IDN6744
Last updated26.04.2024
Price54 800 000 CZK
Price for discussionNo
Size5 rooms and more
House typeWith floors
ConditionRenovated
Construction typeBrick
FurnishedPartially
Number of floors2
Underground floors1
Usable area601m2
Land area4574m2
Garden area2929m2
Balcony area19m2
Terrace area19m2
Cellar area48m2
Ceiling height3.00
GarageYes
ParkingYes
CellarYes
BalconyYes
TerraceYes
LoggiaNo
ElevatorNo
PoolNo
Water sourceWell, Remote source
HeatingCentral gas
GasEnergy company
Waste managementWater treatment facility
Year of reconstruction2013
Building typeDetached
Building surroundingsResidential
Number of parking spaces4
Number of garages2
Garrets (attic spaces)No
TransportBus, Public transport, Road, Highway, Train
Road typeAsphalt
Low-energyNo
Energy RatingG - Exceptionally uneconomical
Send me an offer for a low-rate mortgage
Romana Čermáková

Romana Čermáková

Reveal phone number

LUXENT Real Estate Agency

Pařížská 205/23, Praha 1, 11000

view all agency properties